De cursus

fotoHet leren beheersen van de Shantala babymassage. En goed contact opbouwen met je kindje, je intuïtie volgen,  zodat je hem/haar begrijpt, kan helpen dmv eenvoudige massagetechnieken met bv. darmkrampjes. Draag en til technieken, ontspanningsoefeningen,  lopend/liggend ontspannen met je baby, lichaamstaal, zijn/haar  grenzen kennen, het belang van olie, etherische oliën en reflexologie. Polariteitsmassage en het nut ervan, holistisch pulsen en het nut ervan.

Onderwerpen waar we het over kunnen hebben zijn; reflexen, darmkrampjes, de huid, uitslag/eczeem, reflux, voorkeurshouding, overstrekken, KISS-syndroom, tandjes, verkoudheid, huilen en het herkennen ervan, slapen en de massagetechnieken ervoor. Andere onderwerpen kunnen aan bod komen zoals:borstvoeding, inentingen, speen of duim..

Ben jij geintereseerd en wil je bij mij in 4 lessen de cursus volgen met je baby geef je dan op.

  • Wanneer je baby 6 weken is kun jij de samen de cursus volgen, waarom 6 weken, voor een baby is het fijn als hij eerst even kan ‘wennen’aan zijn nieuwe ‘leventje’

Een richtlijn tot welke leeftijd je je baby kan masseren is 9 maanden, hoewel dit voor elke baby anders kan zijn. Voor een groot deel hangt dit af van het ontwikkelingstempo en het karakter van je kindje. Zodra je baby kan omrollen, zitten of kruipen, kan het moeilijker worden om hem een volledige massage te geven. Wees creatief….een massage kan ook als de baby zit!!
Als ze 1,5 á 2 jaar zijn, hebben ze vaak weer voldoende rust om van de massage te genieten. Zeker als je ze in bed masseert. Alle technieken die je geleerd heb kun dan nog steeds toepassen.
Daartussenin kan je baby erg van spelmassage genieten. Baby-yoga, de vervolgcursus op de Shantala.

Waar wordt de cursus gehouden?

De cursus word gehouden in een warme (min. 23gr.), rustige ruimte met zachte muziek op de achtergrond.

thumbs_de-beentjes-wringen

Groeps of individueel (bij je thuis)

We masseren de baby, op een matje op de grond voor je of op de benen. De baby is ontbloot maar wel met luier aan. Het grootste gedeelte van de les is de baby aangekleed, zodat hij niet afkoelt. Het kan zijn dat je je baby moet voeden, dat is geen probleem.

Flexibiliteit is er altijd met baby’s.

Zorg zelf voor gemakkelijke kleding, een badcape/omslagdoek en hydrofiele luier, eventueel voeding, speentje en luier.


Bekijk de data en tarieven

Wanneer en nog vragen zijn, mail/bel me gerust.

Reacties zijn gesloten.