Lymfedrainage

Dit is een massage gericht op stimulering van de afvoer van lymfevocht en het bevorderen van de functie van niet-aangegane lynfevaten c.q.knopen.

In de lymfe worden stoffen opgenomen, die niet in de weefsels thuishoren, zoals te veel eiwitten, te veel water of vreemde cellen, die in ons lichaam zijn binnengedrongen, zoals bacteriƫen. Het lymfevatenstelsel zorgt ervoor dat het overtollige wordt afgevoerd en tegelijkertijd ons immuumsysteem wordt gestimuleerd. Als we geen optimale circulatie van deze vochten hebben kunnen er allerlei stoornissen ontstaan en voelen we ons niet meer lekker.

Lymfedrainage is een zachte, rustgevende pulserende massage met draaiende beweging, zo wordt op de voet de reflexzone behandeld en de lymfestroming naar de lymfeklieren gestimuleerd, waarbij men de stroming van het lymfevocht volgt, die de afvoer van afvalstoffen en vervolgens de lymfe stimuleert en de celvernieuwing bevordert, waardoor de organen beter hun werk doen. Tijdens de massage komen er afvalstoffen vrij uit de weefsels. Afvalstoffen worden opgenomen in het bloedvatensysteem en vanuit hier worden ze door transpiratie,urine,ademhaling en/of ontlasting uitgescholden uit het lichaam.

Indicatie voor Lymfedrainage massage:

  • bij vochtophoping
  • bij slechte weerstand
  • bij verkoudheid, sinusitis en hoofdpijn.
  • darmproblemen

Reacties zijn gesloten.