Voetreflextherapie

Voetreflexzonemassage is een helende methode die op zichzelf of als aanvulling op andere therapieën kan worden ingezet.

Voetreflexzonetherapie is een natuurlijke behandelmethode die al eeuwen geleden door Egyptenaren, Indiers en Chinezen beoefend word. Men had ontdekt dat door op de reflexpunten druk te geven, bepaalde organen, klieren en weefsels in ons lichaam positief gestimuleerd worden. Het doel van de therapie is het bereiken van de balans tussen lichaam en geest.

Hoe werkt het?
De methode werkt dus via reflexpunten op de voeten. De voet weerspiegelt dus het hele lichaam. Alle delen van het lichaam, zoals de huid, spieren, botten, zenuwen en alle organen hebben een reflexzone op de voet. Door middel van stimulans, door met een bepaalde techniek de zones te masseren, verbetert de doorbloeding van het met de zone gerelateerde orgaan of weefsel en kunnen eventuele blokkades, die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven.

Wanneer blokkades zijn opgeheven is het lichaam in staat zichzelf te genezen,en kan het natuurlijk evenwicht hersteld worden,zowel lichamelijk als psychisch. Doordat de prikkel zorgt voor een betere doorbloeding, kan er een betere lymfedoorstroming plaatsvinden en stroomt er nieuwe energie. Dit geeft een ontspannend, helend, verzachtend en/of stimulerend effect, afhankelijk van de behandeling.

De lichaamsdelen kunnen hun afvalstoffen (afgewerkte energie) via de 10 lichaamslijnen kwijt en voedingsstoffen worden beter opgenomen. Het doel is om het hele lichaam weer in balans te krijgen en dit zo te houden.

Voetreflextherapie onbekend?
Voetreflexzonemassage is nog vrij onbekend in de westerse wereld. Veel mensen weten niet wat voetreflexmassage inhoud. Ze verwarren het met de massage die ze bij de pedicure krijgen, maar dat er veel meer mee te bereiken is op gebied van gezondheid, weten veel mensen niet. Door de zenuwuiteinden in de voet zijn heel veel organen in ons lichaam te stimuleren.

Voor wie en waarvoor?
Voetreflexzonetherapie is voor iedere leeftijd geschikt,van jong tot oud. Last van vage klachten? Steeds hoofdpijn of voortdurend vermoeid? Hinderlijke straaltjes die maar niet overgaan? De massage kan dan worden toegepast bij diverse uiteenlopende klachten,zowel acute als chronische.

Te denken valt aan onder andere, hoofdpijn, migraine, maag/darmkklachten, aandoeningen van de luchtwegen, slapeloosheid, stress,burn-out, spier/gewrichtsproblemen, vage klachten, voorbeeld;fibromyalgie, postraumatische dystrofie, ME, chronische reuma, rare zenuwpijnen zonder duidelijke oorzaak. Tevens voor kinderen die last hebben van bedplassen, angsten en onrust.

Dan is Voetreflexzonetherapie de therapie om uw lichaam en geest weer in balans te brengen.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?
Vooraf de behandeling stel ik u een aantal vragen(anamnese), zodat ik mijn behandeling zo goed mogelijk op uw klacht kan afstemmen. Tijdens de behandeling is het belangrijk dat een u zich zo goed mogelijk probeert te ontspannen,het kan ook zijn dat u meer gaat transpireren,koud of juist warm of slaperig wordt. Dit heeft te maken met het feit,dat het lichaam door de voetreflexbehandeling afvalstoffen kwijt raakt.

Vertel mij wat u tijdens de behandeling ervaart.

Na de behandeling
Na de behandeling is het goed om veel water te drinken om zo het lichaam te helpen afvalstoffen af te voeren.

Het kan zo zijn dat u in de dagen erna merkt dat uw urine donkerder gekleurd is, dat u meer ontlasting heeft of meer transpireert, tijdelijk eczeem krijgt, verkouden wordt of beter slaapt, tijdelijk moeheid, doordat de gifstoffen weer in het bloed zitten.

Deze bijwerkingen zijn niets om u ongerust over te maken,want het betekent,dat er een proces in Uw lichaam in gang gezet is.

Een behandeling duurt ongeveer 60 minuten.

Behandelen 1 keer per week, na gelang de klacht maximaal 8 weken.

Contra-indicaties
In principe is een voetreflexbehandeling voor iedereen geschikt. Er zijn echter een aantal contra-indicaties, waarbij het word afgeraden een behandeling te ondergaan. Bijvoorbeeld; trombose, hoge koorts, totale uitputting, besmettelijke ziekte, zwangerschap, hartklachten of kanker.

Voor mij is is dat een reden, geen behandeling toe te passen. Het is dan ook noodzakelijk mij hiervan op de hoogte te stellen.

Reacties zijn gesloten.